Muzikale leiding

Het harmonieorkest staat onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans en Erik Somers (2e dirigent). De slagwerkgroep wordt geleid door dirigent Frank Marx.

Slagwerkgroep

Facebook

Nieuws, achtergronden en foto's van alles wat Harmonie St. Michaël bezig houdt, kunt u volgen via facebook.

Eerstvolgende concerten

Zo 9 juli 2023, 11.30 uur, Openlucht Theater Thorn, Harmonie St. Michaël van Thorn 160 jaar jong

Zo 1 oktober 2023, 15.00 uur, Theaterhotel de Oranjerie Roermond, Carmina Burana met Brabant Koor en zangsolisten

Zo 21 januari 2024, 15.00 uur, Theater De Oranjerie Roermond

 

 

 

Ik ben een vriend!

Ondersteun Harmonie St. Michaël door vriend te worden. Klik hier voor meer informatie.

Sjors Uitjens, Maarten Takken en Tim Huijbregts soleren met philharmonie zuidnederland

Alweer voor de vijfde keer organiseert de philharmonie zuidnederland de concertserie ĎHaFa-concertení, een serie waarbij het professionele symfonieorkest de samenwerking aangaat met de vele dorpsharmonieŽn en -fanfares die Noord-Brabant en Limburg rijk zijn. Dit jaar zijn alle drie de solisten musici van Harmonie St. MichaŽl van Thorn.Maarten Takken en Tim Huijbregts zullen met het Konzertstück no.2 van Felix Mendelssohn soleren samen met de philharmonie zuidenederland. Nadat beiden afzonderlijk via solistenconcoursen hoge ogen scoorden, zullen zij nu samen dus optreden. Momenteel studeert Maarten klarinet aan het Conservatorium van Antwerpen, Tim studeert natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het werk van Mendelssohn is in 1833 oorspronkelijk geschreven voor klarinet en bassethoorn, maar de heren zullen dit werk in een arrangement voor twee klarinetten spelen. Het werk bestaat uit 3 delen: Een dramatisch presto, gevolgd door een lyrisch andante dat overgaat in een wervelend einde. Beide klarinettisten zullen maar liefst in 5 concerten optreden: 15 juni in Hilvarenbeek, 16 juni in Tegelen, 17 juni in Aarle-Rixtel, 30 juni in Venray en 1 juli in een besloten Lionsconcert te ’s-Hertogenbosch.

In juli 2016 had Sjors Uitjens al het voorrecht om te mogen soleren met hét professioneel symfonieorkest van het zuiden. Twee jaar later heeft de saxofonist wederom de eer om bij maar liefst 3 concerten een solistische bijdrage te leveren. Tijdens een nieuwe editie van de ‘HaFa Concerten’ op 23 juni te Sint Anthonis in MFC Oelbroeck vanaf 20 uur, op zondagmiddag 24 juni in Schouwburg De Domijnen te Sittard vanaf 15 uur en op dinsdag 26 juni vanaf 20.30 uur in Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch. Het orkest staat onder leiding van de jonge Duitse gastdirigent Dominik Beykirch.

“Saxofoongeluid hoort gewoon in een symfonieorkest thuis”

Met deze instelling gaat hij komende concerten tegemoet. Met de temperamentvolle compositie ‘Divertissement Espagnol for saxophone and orchestra’ van de Duitse componist Charles Martin Loeffler wil Sjors duidelijk laten horen dat saxofoongeluid gewoon in een symfonieorkest thuishoort. Helaas is dat in de originele bezetting te vaak niet het geval. Het werk stamt uit het jaar 1900 en bevat een Spaans, romantisch karakter met een glorieus, pompeus saxofoongeluid.

Voor het bestellen van kaarten of meer informatie over dit project klik op onderstaande link:

https://www.philharmoniezuidnederland.nl/voorstellingen/144« Terug naar overzicht