St. MichaŽl Thorn Europees kampioen!

Harmonie St. Michael van Thorn heeft o.l.v. chef-dirigent Ivan Meylemans de Europese titel voor harmonieorkesten gewonnen tijdens ECWO 2018 in Brussel. In het Paleis van de Schone Kunsten werd het orkest uit Thorn door de jury beloond met een monsterscore van 97,92 punten. Het gezelschap kreeg ook de prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk.

In totaal vaardigden negen landen een orkest af. Op de tweede plek eindigde het Noorse Lillestrøm Musikkorps met 95,92 punten. De derde plaats was voor de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Rotem (België) met een score van 95,50. Dat het niveau in Brussel zeer hoog lag, mag blijken uit het feit dat de eerste vijf orkesten 94 punten of meer behaalden.

St. Michael evenaart met de prestatie hun dorpsgenoten van de Koninklijke Harmonie, die bij het vorige EK met de titel aan de haal gingen. De titel blijft dus in Thorn, het witte stadje waar de twee orkesten al meer dan 150 jaar een zeer succesvolle muzikale geschiedenis schrijven.