ECWO 2018

Op zaterdag 26 mei 2018 vindt in Brussel het Europees Kampioenschap voor harmonieorkesten plaats. In de BOZAR, het Paleis voor de Schone Kunsten, zijn de beste orkesten uit negen landen te bewonderen. Nederland wordt vertegenwoordigd door het symfonisch blaasorkest van St. MichaŽl uit Thorn.

Het orkest werd door de nationale muziekbond (KNMO) geselecteerd, omdat zij de hoogste score (97,5) in Nederland wisten te behalen in de afgelopen vijf jaar. Het veelvuldig gelauwerde orkest nam de uitnodiging van de muziekbond aan en zal in Brussel, onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans, een gooi naar de Europese titel doen.

In een spectaculair en muzikaal hoogstaand programma onder de noemer ‘Celebration of Wind Music’, etaleert het orkest de veelzijdige en intense klanken van een harmonieorkest in optima forma. St. Michaël speelt Dionysiaques van Florence Schmitt, Mutations van Bart Picqueur en een bewerking van Feste Romane van Ottorino Respighi.

Kaarten voor het Europees Kampioenschap zijn verkrijgbaar via de website van de BOZAR in Brussel.

Celebration of Wind Music

Dionysiaques - Florence Schmitt
Mutations - Bart Picqueur
Feste Romane - Ottorino Respighi

“Feste. Festival. Fiesta. Fest. Feast. These words derive from a common root, though the spelling may change from language to language, the meaning is universal: a social gathering for the purposes of celebration. From the earliest days we find evidence of the festival tradition, often ritualized and religious in nature. And music always provides a common thread shared by festivals of nearly every culture and ethnicity.

Dionysiaques (Schmitt) and Feste Romane (Respighi) both refer to traditional festivals from ancient Europe, fitting perfectly in today’s celebration of music in the context of the European Championship for Wind Orchestras. Wind sets everything in motion, and symbolizes an ongoing change. That is exactly what the test piece Mutations (Picqueur) is all about. St. Michael Thorn Symphonic Winds proudly presents to you a Celebration of Wind Music.”

Het optreden van St. Michaël staat gepland om 18:00. De volledige volgorde van spelen staat hieronder vermeld:

1. (09.00) Orchestre d'Harmonie de l'électricité de Strasbourg - FRANKRIJK

2. (10.15) Lillestrøm Musikkorps - NOORWEGEN

3. (11.30) Unión Musical Villamayorense - SPANJE

4. (13.30) Rødovre Concert Band - DENEMARKEN

5. (14.45) Uppsala Blåsarsymfoniker - ZWEDEN

6. (16.00) Birmingham Symphonic Winds - UK

7. (18.00) Harmonie St. Michael van Thorn - NEDERLAND

8. (19.15) Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rotem - BELGIË

9. (20.30) Blasorchester Siebnen - ZWITSERLAND

Bestanden bij dit artikel:

KW2018_02-44.pdf