10 mei 2018 Gezamenlijk concert der beide Thorner harmonieën - Oranjerie Roermond

26 mei 2018 ECWO - BOZAR Brussel

2 september 2018 Slotconcert Summer Wind Academy - Buitenpodium De Abdijhof Thorn

Frank Marx

Bio Frank Marx

Geboren in Elsloo (Limburg), 30 oktober 1968

Frank werkt als Scientist CRF Analysis op een R&D laboratorium bij een chemisch bedrijf.

Zijn muzikale loopbaan begon hij bij de muziekschool in Geleen (Artamuze). Hij behaalde het instructeursdiploma voor slagwerk bij de Stichting Kreato te Thorn bij Leo Pustjens en August Thissen.

De laatste 15 jaar heeft Frank veel ervaring opgedaan als dirigent en artistieke leider van slagwerkensembles. Dat leidde met diverse slagwerkgroepen tot grote successen op nationale en internationale muziekwedstrijden.

Frank onderscheidt zich door niet de geijkte paden te bewandelen, maar constant op zoek te zijn naar een andere dimensie. De slagwerkgroepen van Harmonie St. Michaël Thorn en de Philharmonie Sittard staan momenteel onder leiding van deze gepassioneerde dirigent en artistieke leider!

Een muzikaal-wetenschappelijk samenwerkingsverband is er tussen Frank, componist Vincent Cox en neuropsycholoog Tim Leufkens. Zij co-creëren producties waarbij wetenschap vertaald wordt in muziek. http://www.verklanking.nl/

Frank Marx