25 mei Gezamenlijk Concert - Oranjerie Roermond

20 juli WASBE - Utrecht

Kijk in onze kalender voor een overzicht van alle activiteiten.

Muzikaal hoogtepunt

In 1993 werd deelgenomen aan de eerste podiumconcertwedstrijd op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, waarbij het ensemble de Hoogste Nationale en Internationale Onderscheiding behaalde in de concert-divisie.

Het jaar 1998 is in vele opzichten memorable. Het slagwerkensemble werd met een grootse compositie van Vincent Cox, getiteld "The Big Earthquake" opnieuw Nederlands kampioen in de eredivisie. Het was tevens het afscheidsconcert van Jo Zinzen, de instructeur die het slagwerkensemble tot een zeer hoog niveau heeft gebracht. Het slagwerkensemble werd kampioen met de hoogst mogelijke score: 100 procent. Na deze climax stapten vele muzikanten succesvol over naar de professionele muziekwereld waar zij nog steeds musiceren bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Een periode van bezinning volgt voor het ensemble.

Nederlands kampioenschap 1991
WMC overwinning 1993