10 mei 2018 Gezamenlijk concert der beide Thorner harmonieën - Oranjerie Roermond

26 mei 2018 ECWO - BOZAR Brussel

2 september 2018 Slotconcert Summer Wind Academy - Buitenpodium De Abdijhof Thorn

Nieuw elan

Onder leiding van Robert van Hooy wordt het slagwerkensemble in 2008 Nederlands kampioen in de 2e divisie en keert daarmee terug op het hoogste nationale niveau.

Vanaf 2009 is Frank Marx de instructeur en besluit het slagwerkensemble afscheid te nemen van de marswedstrijden en zich volledig te richten op de podiumconcerten.