Zo 29 januari 2023, 20.00 uur, St. Franciscuskerk te Weert (i.s.m. Fanfare Kempenbloei Achel)

Zo 23 april 2023, 15.00 uur, TivoliVredenburg Utrecht, Carmina Burana met Brabant Koor en zangsolisten

Do 18 mei 2023, 20.00 uur, Gezamenlijk Concert der Thorner Harmonieën

Zo 9 juli 2023, 15.00 uur, Openlucht Theater Thorn

Zo 24 september 2023, 15.00 uur, Concertzaal Tilburg, Carmina Burana met Brabant Koor en zangsolisten

Zo 1 oktober 2023, 15.00 uur, Theaterhotel de Oranjerie Roermond, Carmina Burana met Brabant Koor en zangsolisten

Het ontstaan

Met ritmische ondersteuning kan gemakkelijker en gedisciplineerde gemarcheerd worden. Slagwerkmuziek vormt bij buitenoptredens een welkome rustpauze voor de blaasmuziek. Een slagwerkformatie verfraait het uiterlijke aspect van de muziek. Tegen deze achtergrond werd de drumband van de Harmonie St.Michaël van Thorn opgericht in 1959. Het eerste optreden vond plaats in 1960, toen de drumband het harmonieorkest begeleide naar het Gezamenlijk Concert.

De eerste foto van de drumband van Harmonie St. Michael
De drumband in 1960