Het ontstaan

Met ritmische ondersteuning kan gemakkelijker en gedisciplineerde gemarcheerd worden. Slagwerkmuziek vormt bij buitenoptredens een welkome rustpauze voor de blaasmuziek. Een slagwerkformatie verfraait het uiterlijke aspect van de muziek. Tegen deze achtergrond werd de drumband van de Harmonie St.Michaël van Thorn opgericht in 1959. Het eerste optreden vond plaats in 1960, toen de drumband het harmonieorkest begeleide naar het Gezamenlijk Concert.

De eerste foto van de drumband van Harmonie St. Michael
De drumband in 1960