25 mei Gezamenlijk Concert - Oranjerie Roermond

20 juli WASBE - Utrecht

Kijk in onze kalender voor een overzicht van alle activiteiten.

Muzikale uitbouw

In 1964 werd voor het eerst aan concertwedstrijden deelgenomen. Binnen enkele maanden tijd promoveerde de drumband van de derde via de tweede naar de eerste divisie. Uit die tijd stamt tevens de begeleiding van het harmonieorkest op haar vele concertreizen. Steeds meer verschillende instrumenten werden in het begin van de 70-er jaren toegevoegd. De ontwikkeling naar een volwaardig slagwerkensemble was begonnen.

In 1980 werd voor het eerst de hoogste sport van de muzikale ladder bereikt: Nederlands Kampioen in de eredivisie. Meerdere Nederlands kampioenschappen werden nadien behaald waaronder in 1984 en 1991. Nieuwe composities vereisten een steeds grotere en meer gevarieerde slagwerkbezetting. Onder leiding van Jo Zinzen onderging de tot dan toe monotone drumbandmuziek een metamorfose. De bewondering voor het slagwerkensemble groeide met de jaren.

In 1984 ontving het ensemble de tweejaarlijkse cultuurprijs van de Stichting Cultuurprijs Kiwanis Roermond als extra stimulans de voortrekkersrol verder inhoud te geven.

Show op "de Wingerd" tijdens viering 100-jarig bestaan St. Michael
Drumband in stadion Camp Nou, Barcelona 1973