Muzikale leiding

Het harmonieorkest staat onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans en Erik Somers (2e dirigent). De slagwerkgroep wordt geleid door dirigent Frank Marx.

Slagwerkgroep

Facebook

Nieuws, achtergronden en foto's van alles wat Harmonie St. Michaël bezig houdt, kunt u volgen via facebook.

Eerstvolgende concerten

Zo 9 juli 2023, 11.30 uur, Openlucht Theater Thorn, Harmonie St. Michaël van Thorn 160 jaar jong

Zo 1 oktober 2023, 15.00 uur, Theaterhotel de Oranjerie Roermond, Carmina Burana met Brabant Koor en zangsolisten

Zo 21 januari 2024, 15.00 uur, Theater De Oranjerie Roermond

 

 

 

Ik ben een vriend!

Ondersteun Harmonie St. Michaël door vriend te worden. Klik hier voor meer informatie.

150 jaar

Sinds haar oprichting in 1863 heeft Harmonie St. MichaŽl van Thorn zich ontwikkeld tot een veelzijdige muziekvereniging met internationale faam. Naast een sociale en educatieve functie in het witte stadje Thorn is een stevige muzikale reputatie verworven op (inter)nationale concert- en concourspodia, via rtv-uitzendingen en tientallen muziekregistraties.

Gedurende 150 jaar hebben vele generaties kunnen genieten van de muziek van Harmonie St. MichaŽl van Thorn als vaste waarde in de top van de amateurblaasmuziek. In jubileumjaar 2013 werd niet alleen teruggeblikt op een rijke historie. Met muzikaal ondernemerschap, een flexibele verenigingsorganisatie en een open verenigingscultuur kwam vooral de toekomst aan bod. Het verbinden van jong en oud via symfonische blaasmuziek, het streven naar muzikale kwaliteit en het aangaan van samenwerkingen met professionals zijn samen met crossovers naar andere kunsten belangrijke waarden in haar muzikale koers.

Harmonie St. MichaŽl van Thorn vierde haar 150-jarig jubileum aan de hand van een zestal themaís. Het programma werd geopend op 13 januari 2013 en werd afgesloten op 26 januari 2014. Onderstaand kunt u het volledige programma downloaden en tevens een artikel dat 'Klankwijzer' heeft besteed aan het 150 jaar jubileum (pagina 21).