Muzikale leiding

Het harmonieorkest staat onder leiding het muzikale driemanschap Ivan Meylemans (chef-dirigent), Erik Somers (2e dirigent) en Heinz Friesen (ere-dirigent). De slagwerkgroep wordt geleid door dirigent Frank Marx.

Facebook

Nieuws, achtergronden en foto's van alles wat Harmonie St. Michaël bezig houdt, kunt u volgen via facebook.

Slagwerkgroep

Eerstvolgende concerten

10 mei 2018 Gezamenlijk concert der beide Thorner harmonieën - Oranjerie Roermond

26 mei 2018 ECWO - Brussel

27 januarie 2019 Science - Oranjerie Roermond

Kijk in onze kalender voor een overzicht van alle activiteiten.

Ik ben een vriend!

Ondersteun Harmonie St. Michaël door vriend te worden. Klik hier voor meer informatie.

Heinz Friesen

Heinz Friesen was chefdirigent van St. Michaël van 1970 tot 1974 en van 1985 tot 2013. Sinds 2013 is Heinz Friesen ere-dirigent. 

Heinz Friesen studeerde hobo en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Al jong was hij een veelgevraagde hoboïst en dirigent. Van 1961 tot 1966 was hij solo-hoboïst bij het Brabants Orkest. Dezelfde functie vervulde hij van 1966 tot 1988 bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook was hij 20 jaar hoofdvakdocent hobo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij dirigeerde symfonie-orkesten in binnen- en buitenland. Tevens bouwde hij een grote reputatie op als dirigent van symfonische blaasorkesten, zowel in Nederland als in het buitenland. Hij was onder andere vaste gastdirigent van het Amsterdam Wind Orchestra en het Osaka Municipal Wind Orchestra.

Fragmenten uit Feria, het 4e deel uit de Rhapsody Espagnol) van Maurice Ravel (Vrijthof Theater Maastricht)

Voor zijn unieke bijdrage aan de ontwikkeling van de symfonische blaasmuziek ontving hij diverse onderscheidingen. In 1960 kreeg hij als talentvolle hoboïst de Dr. Fockmedaille en de Zilveren Vriendenkrans der Vereniging van Concertgebouwvrienden. In 1989 werd hij door H.M. de Koningin tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau bevorderd. In 1990 werd hij onderscheiden met 7 de Caspar Hogenbijlprijs voor z'n unieke verdiensten als dirigent en deskundige op het gebied van blaasmuziek. In 2003 werd hij benoemd tot persoon van verdienste van de Vereniging Vrienden van het Wereld Muziek Concours (2003) en in 2009 ontving hij Amstel Music Award (2009) vanwege zijn baanbrekende werk in de wereld van de symfonische blaasmuziek.