Muzikale leiding

Het harmonieorkest staat onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans en Erik Somers (2e dirigent). De slagwerkgroep wordt geleid door dirigent Frank Marx.

Facebook

Nieuws, achtergronden en foto's van alles wat Harmonie St. Michaël bezig houdt, kunt u volgen via facebook.

Slagwerkgroep

Eerstvolgende concerten

19 januari 2020 - Sef Thissen zingt bekende aria's - Oranjerie Roermond - 11:00 uur

8 mei 2020 - ECWO participants in concert - Concertzaal Tilburg - 20:00 uur

21 mei - Gezamenlijk Concert Thorner Harmonieën - Oranjerie Roermond - 20:00 uur

3 juli 2020 - PLAY! Opening Gala Concert - Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam - 20:00 uur

 

Ik ben een vriend!

Ondersteun Harmonie St. Michaël door vriend te worden. Klik hier voor meer informatie.

Profiel

Sinds de oprichting in 1863 heeft Harmonie St.Michaël van Thorn zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met internationale faam. Harmonie St.Michaël trad op in vele Nederlandse schouwburgen en in nagenoeg alle grote Nederlandse concertzalen.

De afgelopen twee decennia gaf het orkest ruim 200 concerten in meer dan 50 verschillende concertzalen en theaters in binnen- en buitenland en bereikte op die manier bijna 70.000 luisteraars. In die periode werden bijna 250 verschillende composities gespeeld, in totaal bijna 20 uur radio-opnamen gemaakt en 8 audio CD’s geproduceerd.

Zo was het orkest onder andere jarenlang vaste gast in de concertserie ´Symfonische blaasmuziek´ van de KRO-radio in de grote zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. Tussen 2003 en 2008 werkte Harmonie St.Michaël op uitnodiging van Opera Studio Amsterdam mee aan een jaarlijkse concertserie met jonge zangtalent. Sinds 1998 is Harmonie St.Michaël jaarlijks te gast in de Concertzaal Tilburg in de serie Verrassende Ontmoetingen en verzorgt het orkest het slotconcert van het Grachtenfestival Amsterdam en het Grachtenfestival aan de Maas in Thorn.

Het orkest werd vele malen gelauwerd op (inter)nationale muziekwedstrijden, onder andere op het bekende Wereldmuziekconcours te Kerkrade waar Harmonie St.Michaël van Thorn drie maal de allerhoogste internationale onderscheiding ontving.